У порту Чорноморська також були знищені 60 000 тонн зерна / Фото Minagro.gov.ua

Під час атаки по півдню України, в ніч на 19 липня, в порту Чорноморська окупантами були знищені 60 000 тонн зерна.

Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Сольський, зазначивши при цьому, що нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ.

"Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками фахівців, для повноцінного відновлення постраждалих цієї ночі об'єктів знадобиться не менше року. У порту Чорноморська також були знищені 60 000 тонн зерна, яке мали завантажити на великотоннажне судно і відправити зерновим коридором ще 60 днів тому", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Сольський закликав світ до жорсткої реакції на російські удари по цивільній портовій інфраструктурі.

"Якщо ми не зможемо експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання! Крім того, постраждає економіка не тільки України, а й світу. Зросте ціна на зерно, і не всі країни зможуть дозволити собі купувати сільгосппродукцію, а значить, ціна значно зросте на продукти харчування: борошно, крупа, м'ясо", – сказав він.

Фото Minagro.gov.ua
Фото Minagro.gov.ua

Ракетний удар по Україні 19 липня

У ніч на 19 липня 2023 року Росія атакувала Україну з південного напрямку, використовуючи крилаті ракети повітряного, наземного та морського базування, а також іранські ударні БпЛА. Основний удар був по Одеській області.

Були атаковані об'єкти критичної інфраструктури та військові об'єкти

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час нічної атаки окупанти навмисне намагалися знищити інфраструктуру зернової угоди.

Вас також можуть зацікавити новини: