Українцям пояснили, в якому випадку впаде ціна на соняшникову олію

На ціну улюбленої серед українців олії впливають ряд факторів.

Українці вже не дивуються постійному зростанню ціни на соняшникову олію. Вартість цього популярного продукту все ж може піти вниз.

Про це повідомляє AgroPolit.com

На ціну соняшникової олії впливають ряд факторів, у тому числі вартість нафтопродуктів та енергоносіїв, а також біопалива.

"Наприклад, попит на біодизель сьогодні оцінюється на рівні 1600 доларів/тонна, і на його виготовлення йде близько 47 мільйонів тонн масла. Ось ці фактори й впливають на рівень цін", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПопит на українські олійні культури різко підскочив: хто купуєЕксперти вважають, що ціни на соняшникову олію можуть знизитися, якщо впадуть ціни на нафтопродукти. При цьому уточнюється, що ціна повинна впасти хоча б на 20-30 доларів.

Як раніше повідомляв УНІАН, аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" Світлана Литвин спрогнозувала, що в Україні у листопаді ціни на ряд продуктів зростуть, але окремі категорії товарів - подешевшають.

Що стосується соняшникової олії, то аналітики прогнозували подальше зростання ціни в листопаді. В середньому до кінця місяця очікувалося підвищення ціни на 2-3%.

Вас також можуть зацікавити інші новини: