На ринку відбулось скорочення пропозиції капусти / фото ua.depositphotos.com

В Україні зараз виробники вже пропонують білокачанну капусту врожаю 2022 року до продажу по цінам 20-25 грн/кг, що в середньому на 29% дорожче, ніж тижнем раніше.

Про це повідомили аналітики EastFruit. Настільки стрімке подорожчання вони пояснюють істотним скороченням пропозиції капусти на ринку, оскільки запаси цієї продукції в українських господарствах неабияк виснажені.

"Також зростанню цін сприяє підвищений попит на капусту з боку місцевих оптових компаній і роздрібних мереж. При цьому, через несприятливі погодні умови, нерідко виникають складнощі з логістикою, а це також надає підтримку ціновому зростанню", – додали експерти.

Відео дня

Вони зазначили, що наразі ціни на капусту в Україні в середньому на 40% вищі, ніж роком раніше.

При цьому учасники ринку не виключають того, що тенденція подорожчання цієї продукції збережеться і надалі, оскільки запаси білокачанної капусти в місцевих господарствах стрімко скорочуються.

Ціни на продукти в Україні

Як повідомляв УНІАН, в Україні продукти харчування подорожчали в середньому на 26,8%. Найбільший стрибок цін зафіксували на курячі яйця - на 79,8%.

За даними Державної служби статистики, на споживчому ринку в березні ціни на продукти харчування і безалкогольні напої зросли на 2,2%. Найбільше (на 17,3%) подорожчали овочі.

Вас також можуть зацікавити новини: