В Україні зростають ціни на продукти / фото УНІАН, Олександр Синиця

В Україні значно подорожчали помідори, огірки та цибуля. Перші дві позиції подешевшають тільки влітку, коли на ринок надійде вітчизняна продукція. До цього ціни будуть тільки зростати.

"Ми будемо чекати сезону. У нас сезон все-таки буде пізнім, тому що Херсонська область все ще залишається в зоні бойових дій, а тепличні овочі не будуть продаватися дешево через те, що дорога електроенергія та газ. Нема сенсу продавати дешево овочі", – повідомив аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев у коментарі OBOZREVATEL.

Як відомо, здорожчання огірків та помідорів в Україні почалося на початку весни через сезонним збільшенням попиту та відсутністю великих обсягів на ринку української тепличної продукції.

Відео дня

Ціни на продукти в Україні

Як повідомляв УНІАН, за оцінкою Держстату, індекс інфляції в Україні в лютому досягла 24,9% у річному вимірі. Найбільше за рік подорожчали харчові продукти - на 31,8%. Так, ціни на яйця зросли на 80%, на фрукти - на 75%, а на овочі - на 36%.

Водночас в Україні на ринку цибулі на поточному тижні відновилося зростання цін. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин переконаний, що в червні ціни на цибулю почнуть падати

Вас також можуть зацікавити новини: