Експерт дала прогноз, скільки яйця коштуватимуть на Великдень / фото pinterest.com

Ціни на яйця в Україні вже не перший місяць рекордно високі. Їх зниження до Великодня українцям чекати не варто.

"Не варто очікувати зниження цін на яйця напередодні Великодніх свят, оскільки це все-таки період максимального попиту на даний продукт протягом року", - розповіла аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин в коментарі РБК-Україна.

При цьому вона зазначила, що в кращому випадку ціни на яйця до Великодня залишаться на колишньому рівні, але в гіршому випадку - зростуть приблизно на 10-15%.

Відео дня

За її словами, після Великодніх свят ціна на яйця почне поступово знижуватися через падіння попиту і збільшення пропозиції від домогосподарств.

"Вже на початку літа ціна на яйця може знизитися на 30-35% від поточної ціни, тобто скласти 45-50 гривень за 10 штук", - вважає аналітик.

Ціни на яйця в Україні - що відомо

У Мінагрополітики повідомили, що 2022 році динаміка цін на яйця показала великі коливання. Перед початком повномасштабного вторгнення РФ вартість яєць в Україні становила близько 35 гривень, а в травні-червні ціна на них впала до 16,5-17 гривень.

Станом на вересень 2022 року вартість яєць склала 29,91 гривні, а вже до 27 жовтня 2022 року ціна підскочила до 62,01 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: