Експерти спрогнозували, що буде в Україні з вартістю масла / фото ua.depositphotos.com

На українському ринку вершкового масла найближчим часом кардинальних цінових змін не очікується.

Такий прогноз дали експерти аналітичної платформи "Інфагро". Вони стверджують, що активного експорту масла в Європу в поточному році, скоріш за все, очікувати не варто. І в цілому, зовнішні продажі цього товару будуть значно скромнішими, ніж торік.

"Через послаблення попиту з боку імпортерів, темпи зростання цін на масло на внутрішньому ринку також сповільнились. Найближчим часом кардинальних цінових змін на українському ринку масла, очевидно, не буде. Експорт вже не буде мати суттєвого впливу на формування внутрішніх цін для більшості операторів", – прогнозують експерти.

Відео дня

Що стосується червневих обсягів зовнішніх поставок, як зазначають вони, то половину відправлено до Казахстану і Молдови, іншими напрямками стали Азербайджан, Ізраїль та Польща. Водночас імпорт масла залишається зовсім незначним.

Деякі оператори вважають, що в кінці року на українському ринку навіть може виникнути дефіцит товару, який спричинить зростання імпорту. Проте, на думку аналітиків "Інфагро", це може відбутися лише у випадку активізації експорту, а причин для цього поки немає.

Згідно з даними експертів, у червні більше половини імпортованого масла надійшло в Україну з Німеччини (54%), значними є частки Польщі (15%), Франції (14%) та Бельгії (9%), а також Фінляндії (6%).

Ринок вершкового масла в Україні

Як повідомляв УНІАН, за підрахунками аналітиків сервісу доставки Zakaz.ua , з початку року і до червня вершкове масло подорожчало в середньому на 5%, тоді як ще у січні ціна пачки вагою 180-200г коштувала близько 62 грн. В червні її середня вартість становила 65 грн.

Разом з тим, як зазначають експерти "Інфагро", внаслідок зниження вартості вершкового масла на європейському ринку українські експортери не будуть масово постачати туди цей товар.

Вас також можуть зацікавити новини: