Експерт припустив, що РФ все одно повернеться в зернову угоду / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін обдурив турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана щодо продовження дії зернової угоди.

Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він акцентував увагу на тому, що 14 липня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав, що Путін його запевняв у розумінні необхідності продовження угоди, але пройшло три дні, і РФ виходить з цієї угоди. "Тобто, Путін обдурив Ердогана?.. Але ж ніколи такого не було!.. Упевнений, що Реджеп Ердоган добре запам'ятає це кидалово... Адже не з порожнього президент Туреччини говорив те, в чому був упевнений, йому давалося слово", - висловив думку експерт.

Аналітик припустив, що в даний час в "зерновій угоді" настає момент істини. "Що робитиме РФ, виходячи з неї?.. У серпні повернеться, оскільки будь-яка загроза кораблям під прапором іншої держави - це загроза самій РФ", - сказав Коваленко.

Відео дня

Вихід РФ з "зернової угоди"

17 липня РФ офіційно відмовилася від "зернової угоди". Ця країна повідомила Туреччину і Україну, а також Секретаріат ООН про заперечення продовження "зернової угоди". Після цього росіяни заявили про намір відкликати гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що до останнього намагався врятувати угоду.

Вас також можуть зацікавити новини: