При цьому президент не став розкривати деталі контракту "Турбоатому" та "Енергоатому" / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко анонсував, що сьогодні НАЕК "Енергоатом" та харківське підприємство "Турбоатом" укладуть контракт на суму близько 500 мільйонів гривень.

Читайте такожКабмін виключив з переліку об'єктів великої приватизації "Турбоатом", чотири ТЕЦ і ЗТМК

"Я сьогодні знаю, що пан Недашковський з "Енергоатому" та пан Суботін з "Турбоатома" десь приблизно на півмільярда гривень укладуть контракти. І гроші прийдуть до Харкова, і будуть замовлення. І це є політикою держави. І цим коштом буде забезпечено зростання промислового виробництва, а також вихід на найбільший у світі ринок Європейського Союзу", - сказав він під час сьогоднішнього робочого візиту в Харківську область.

Відео дня

Порошенко не став уточнювати деталі контракту.

"Сьогодні відбудеться підписання найважливіших контрактів - контрактів, які свідчать, що Україна зробила високий, вагомий крок вперед не тільки по прориву на ринки іноземних держав в умовах, коли Росія забезпечила ембарго для українських товарів, закрила доступ наших товарів на російські ринки, щоб це болісно вдарило не тільки по виробничникам, не тільки за директорам і власникам заводів, а в першу чергу з робочого класу", - додав він.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.

"Турбоатом" (м. Харків) виробляє парові турбіни для ТЕС та АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється по замкнутому циклу: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробувань і відвантаження.

У структуру "Турбоатома" входять два спеціальні конструкторські бюро, технологічні підрозділи, науково-дослідні лабораторії, заготівельна база, механообробне виробництво, випробування енергетичного обладнання. Управління державною часткою акцій ПАТ "Турбоатом" здійснює Фонд державного майна України, якому належить 75,22% акцій.