Компанія має намір ознайомитися з постановою після її публікації / фото gk-press.if.ua

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" очікує публікації постанови Кабінету міністрів України, згідно з яким компанія отримала дозвіл встановлювати ціну на газ для населення нижче гранично встановленої для аналізу документа.

Читайте також"Нафтогаз" розповів українцям, як змінити постачальника газу

Про це повідомила прес-служба нацкомпанії, коментуючи заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо такої постанови, озвучену під час сьогоднішнього засідання уряду.

Відео дня

"Ми очікуємо публікації документа і зможемо прокоментувати його після аналізу наших юристів", - відзначили в прес-службі.

Нацкомпанія заявила, що підтримує бажання уряду привести ціни на газ для населення до ринкових умов, але при цьому зазначила, що "Нафтогаз" не брав участі в розробці цього документа і не знає, які положення він містить.

"Ми сподіваємося, що новим постановою Кабінет міністрів скасовує чинний режим ПСО (режим спеціальних зобов'язань – УНІАН) і прибирає посередників у вигляді приватних збутових компаній з відносин між групою "Нафтогаз" і побутовими споживачами", - відзначили в прес-службі.

За інформацією "Нафтогазу", на сьогоднішній день нацкомпанія зобов'язана продавати газ компаніям-постачальникам за ціною, встановленою в постанові №867, і не може продати їм газ ані дорожче, ані дешевше.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 квітня, на своєму засіданні уряд прийняв рішення дозволити Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" встановлювати ціну на газ для населення нижче граничної ціни в 8,55 гривні за кубічний метр. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Кінцева ціна газу для побутових споживачів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з 1 квітня 2019 року становитиме 8,38 гривні за кубометр, що на 2% нижче за ціну, яка була встановлена урядом.