«Нафтогаз» заявив, що може продавати газ нижче 8,55 / фото УНІАН

Кабінет міністрів України дозволив Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» встановлювати ціну на газ для населення нижчу від граничної ціни у 8,55 грн за кубічний метр.

Читайте такожУ квітні промисловість купуватиме газ дешевше, ніж населення

Як заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, таке рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

«Раніше «Нафтогаз» заявив, що може продавати газ нижче від 8,55. Я це повністю підтримую. Що дешевше вони продаватимуть то краще. Думаю, що настав час припинити (встановлювати - УНІАН) ціну на газ «Нафтогазу». Тому ми сьогодні ухвалили рішення, яке дозволяє «Нафтогазу» встановлювати нижчі ціни, ніж 8,55, але в жодному разі не вищі», - сказав він.

«Зобов'язую НАК «Нафтогаз» з 1 квітня реалізовувати газ для населення дешевше, ніж 8,55», - додав він.

Також Гройсман доручив міністру Ігорю Насалику поінформувати «Нафтогаз» про таке рішення.

Як повідомляв УНІАН, 14 березня голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що ціна газу на європейському ринку впала нижче вартості газу для населення в Україні, яку своєю постановою від 19 жовтня минулого року встановив Кабмін. Він також повідомив, що «Нафтогаз», з метою створення конкурентних відносин на ринку газу для населення, запропонував уряду скасувати режим спеціальних зобов'язань, щоб у людей з'явилася можливість вибирати постачальника, який запропонує найкращу ціну, як це зараз відбувається на ринку промислових споживачів.

Кабінет міністрів у жовтні минулого року підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з 1 листопада - до 8550 грн за тисячу кубометрів.

Питання визначення ціни газу для потреб населення є предметом переговорів України з Міжнародним валютним фондом. Представники Фонду наполягають на тому, що вартість «блакитного палива» має бути вирівняна (піднята) до рівня імпортного паритету.