Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав менеджмент Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» припинити спекулювати темою ціни на газ для населення і виконати постанову Кабінету міністрів про зниження її з 1 травня.

Читайте такожСкільки коштуватиме газ: "Нафтогаз" просить Кабмін «підправити» документи, щоб знизити ціни для населення

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Прямий», додавши, що серйозно налаштований звільнити очільника «Нафтогазу» Андрія Коболєва, якщо "Нафтогаз" не ухвалить рішення до 24 квітня.

Відео дня

«Реакція у «Нафтогазу» може бути тільки одна - виконати постанову уряду і з 1 травня знизити ціну на газ. Якщо вони цього не зроблять, значить, що вони не чесні щодо ціноутворення в країні. Я сказав, що на наступному засіданні уряду порушу питання про звільнення керівника «Нафтогазу». Я вважаю, що їм пора перестати крутити цією темою в такому цинічному варіанті», - сказав Гройсман.

«Якщо вони цього не зроблять, значить, вони не хочуть цього робити. А грати зі мною у кота і мишки - я вважаю, що це, щонайменше, несерйозно з їхнього боку і безперспективно. Їм ніхто не допоможе. Якщо вони введуть в оману українських громадян, вони будуть за це покарані відповідно до українського законодавства», - додав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні уряду 17 квітня Гройсман пригрозив ініціювати відставку голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, якщо до 24 квітня компанія не встановить ціну на газ для населення нижче гранично встановленої ціни в 8,55 грн за кубічний метр.

Свій емоційний виступ прем'єр пояснив пропозицією «Нафтогазу» до Кабінету міністрів щодо скасування Положення про покладання спеціальних зобов'язань, згідно з яким ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року мають підвищитись на 15%, або приведення ціни палива до рівня ринкової.