Гройсман пригрозив Коболєву відставкою / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив ініціювати відставку голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, якщо до 24 квітня компанія не встановить ціну на газ для населення нижче гранично встановленої ціни у 8,55 грн за кубічний метр.

Читайте такожКоболєв розповів, як зробити газ для населення дешевшим

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

Відео дня

«Або НАК «Нафтогаз України» встановлює ціну нижчу, ніж 8,55 (грн за 1 куб. м - УНІАН) з 1 травня. До 24 квітня «Нафтогаз» повинен повідомити, що ціна ринкова буде нижча за 8,55. Якщо цього не станеться, я ініціюю відставку керівника «Нафтогазу» і проситиму український уряд підтримати мою пропозицію. Мені це вже все набридло, як і мільйонам українців, коли приватні інтереси менеджменту компанії ставляться вище за національні», - заявив прем'єр.

«Всі рішення уряду мають бути виконані. Хто в національній компанії з цим не згоден - заяву на стіл і пішли гуляти в іншу сферу», - додав він.

Свій емоційний виступ прем'єр пояснив пропозицією «Нафтогазу» до Кабінету міністрів щодо скасування Положення про покладання спеціальних зобов'язань, згідно з яким ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року мають підвищитись на 15%, або приведення ціни палива до рівня ринкової.

«Зараз кон'юнктура ринку така, що газ може коштувати менше 8,55 грн за кубічний метр, значно нижче. Кабінет міністрів зобов'язав «Нафтогаз» продавати газ за ринковою ціною, яка нижче 8,55. Що тут незрозуміло?! Про що нам потрібно дискутувати?!» - обурився Гройсман.