Ціна на газ залежить від низки факторів / фото УНІАН

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів, від чого залежатиме та чи зміниться ціна на газ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у штабі партії "Слуга народу".

"Що буде в майбутньому - залежить від декількох факторів. Перший фактор - це взаємовідносини з транзитом газу, взаємовідносини з "Газпромом", з РФ, і що буде з балансом газу станом на грудень, січень, лютий. Якщо "Газпром" намагатиметься блокувати всіма способами транзит газу через Україну, то це може спричинити певний дефіцит і може спричинити те, що у нас ціна газу піде вверх", - прогнозує він.

Відео дня

Читайте такожСкільки платитимуть за газ у різних регіонах України: карта

Якщо ж це питання буде вирішено, то, за словами Геруса, "буде простіше".

"І в принципі зараз іде закупівля і закачування газу, поки він дешевий, в максимальних обсягах в наші підземні газові сховища, щоб ми були готові до зими. Відповідно, якщо ми максимально підготуємося, якщо ми закачаємо газ, якщо ми ще при тому і скоротимо наше споживання, в тому числі за допомогою енергоефективності, і якщо у нас все-таки вирішиться питання з транзитом, то, я думаю, що ситуація буде достатньо стабільною, і в принципі якихось хвилювань там не буде - ні з приводу нестачі газу, ні з приводу якоїсь супервисокої ціни газу", - додав Герус.

Як повідомляв УНІАН, раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка буде діяти в липні.