Ілюстрація REUTERS

На закінчення будівництва «Північного потоку-2» треба ще 4-5 тижнів, проект «реалізують у будь-якому випадку».

Про це в кулуарах «Російського енергетичного тижня» повідомив голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубов, передає ТАСС.

Читайте такожBloomberg: У США є спосіб натиснути на Німеччину і поховати «Північний потік-2»

Відео дня

«Нам треба 4-5 тижнів, аби закінчити все, тому в нас є ще листопад-грудень. Це два місяці, вісім тижнів. Ми ще вкладаємося», – сказав він.

Зубов також стверджує, що Росія «обійде нейтральними водами», якщо не отримає дозвіл від Данії, але погодився, що прокладати шлях краще ближче до Данії.

«Не можу сказати, чи буде критичний момент (для терміну проекту). Газопровід у будь-якому разі добудують», – підсумував він.

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.  Новий трубопровід в обхід України будують поруч з уже існуючим "Північним потоком-1".

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він повинен з'єднати російський Усть-Луг і німецький Грайфсвальд. Україна, США і низка європейських країн виступають проти будівництва "Північного потоку-2". У свою чергу Німеччина активно лобіює будівництво газопроводу. 

За оцінками експертів, в результаті припинення транзиту газу через територію України наша країна може втратити майже 3 млрд доларів доходів на рік.