До підписання документу обидві країни повинні вирішити низку проблем: узгодити ціну на газ і нафту, податковий маневр / фото УНІАН

Росія та Білорусь розроблятимуть єдиний податковий кодекс. Карту інтеграції обох країн повинні узгодити до 8 грудня.

Про це в інтерв’ю РБК Россия повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

При цьому міністр стверджує, що пункту про єдину валюту поки не буде.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко захотів нормалізувати відносини зі США

«Перш ніж говорити про введення якоїсь валюти, створенні емісійного центру, треба спочатку налагодити нормальну торгово-економічну взаємодію та усунути всі бар’єри й перепони», – сказав він.

За його словами, ніяких «політичних моментів» на кшталт федерації чи конфедерації у документі не передбачено. Працюватимуть над кодексом «кілька місяців, а то й роки».

Макей додає, що під час обговорення плану інтеграції з російського боку звучали «абсолютно неприйнятні» пропозиції. Наприклад, створення кількох наднаціональних структур, але президенти це не узгодили.

Очільник білоруського МЗС також припустив, що 8 грудня Путін і Лукашенко зможуть вже підписати документи. Водночас до цього часу країни повинні вирішити низку проблем: податковий маневр, ліквідація перешкод у поставках сільськогосподарської, промислової продукції, перемовини, пов’язані з цінами на газ і нафту, тощо.

Як раніше повідомляв УНІАН, у ЗМІ опублікували деякі подробиці програми економічної інтеграції Білорусі та Росії.