Джон Болтон / REUTERS

Радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джон Болтон пояснив негативний вплив побудови газопроводу "Північний потік-2" на країни Європи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Болтон сказав на прес-конференції у Києві.

"Галузь енергетики є надзвичайно важливою. Ми вважаємо, що для Сполучених Штатів і України, в дійсності всієї Європи, для усіх урядів у Європі пріоритетом має стати максимальне збільшення числа джерел постачання енергії, диверсифікації - нафти і природного газу", - заявив Болтон.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС Польщі заявили, що співпраця Німеччини і РФ щодо "Північного потоку-2" нагадує пакт Ріббентропа-Молотова

У цьому зв'язку він сказав, що "надто велика залежність від однієї країни як джерела енергетичних ресурсів обов'язково створює ризик залежності від цієї країни, яка може бути негативною для незалежності іншої країни, і отже, ми усі занепокоєні впливом проекту "Північний потік-2" з Росії".

"Ми бачимо багато інших можливостей для постачання природного газу - йдеться про постачання з Каспійського моря з Азербайджану, про величезні нові родовища в Середземному морі неподалік Ізраїлю або про експорт скрапленого газу із Сполучених Штатів, що вже відбувається зараз. Ви знаєте, що Сполучені Штати Америки знову стали найбільшою країною-виробником нафти", - наголосив Болтон.