Прем'єр-міністр Олексій Гончарук / REUTERS

Україна переходить до ринкової логіки формування цін на газ, тому на час перехідного періоду уряд надав теплокомуненерго можливість робити населенню знижку в платіжці слідом за зниженням цін на газ.

Читайте такожСума в платіжці за тепло повинна знизитися на 30% - Гончарук

Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Ця зима трохи особлива, тому що у нас перехідний період. Ми переходимо до ринкової логіки утворення цін на газ. З урахуванням того, що ціни внаслідок такої ринкової логіки зараз значно нижче, ми приймали рішення, щоб дати можливість теплокомуненерго зробити знижку для населення, яку вони могли б відобразити в платіжці", - сказав він.

За словами прем'єра, рішення, прийняте урядом наприкінці грудня 2019 року, дозволяє теплопостачальникам громадянам зробити знижку не тільки в січневій платіжці.

"Це стосується всієї зими, це не разова акція. Тому ціни та платіжки, які отримають люди та в січні, і в лютому, будуть значно нижчими, ніж вони були взимку минулого року", - підкреслив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня 2019 року Кабінет міністрів надав теплопостачальним підприємствам можливість зменшити чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що це рішення дозволить вже в грудні на 30% зменшити суми в платіжках за комунальні послуги.

Теплопостачальні підприємства здійснили перерахунок нарахувань споживачам за тепло і гарячу воду у бік зниження, до 30%, у 124 містах України.