Гончарук заявив про початок перегляду теплопостачальниками своїх тарифів / фото УНІАН

Відсьогодні теплопостачальники почали переглядати тарифи на теплопостачання, виконуючи рішення Кабінету міністрів про зниження сум в платіжках на 30%.

Читайте такожУкраїнці отримуватимуть окрему платіжку за доставку газу: деталі

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Відсьогодні теплопостачальники вже почали переглядати тарифи, використовуючи інструмент, який надав уряд місцевої влади. Черкаси, Житомир, Кривий Ріг, Обухів і багато інші міста вже переглядають тарифи. Яскравий приклад Кропивницького - там сума у платіжці буде меншою на 28,7%", - написав він.

За словами прем'єра, такі зміни були принциповими для команди уряду, і вони мають відбуватися вже зараз, а не за 3-5 років.

"Закликаю всіх представників влади на місцях активно долучатися до цього процесу! Зниження ціни на опалення буде відчутним для кожної української сім'ї", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня Кабінет міністрів надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.

Прем'єр-міністр пояснив, що це рішення Кабінету міністрів, дозволить вже зараз знизити суми в платіжках за комунальні послуги українців на 30%.