Гончарук представив звіт про роботу уряду / фото УНІАН

Ціна на газ для українських споживачів могла б бути в три-чотири рази вищою за нинішню, якби в кінці минулого року не був підписаний новий договір з Росією про транзит блакитного пального, заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час подання звіту про роботу уряду в залі Верховної Ради.

Читайте такожУкраїна минулого року імпортувала газу на $2,3 мільярда

«У нас закінчувався контракт з росіянами з 1 січня й існував серйозний ризик, що ми втратимо цей транзит, а це і серйозний удар по економіці, і серйозне подорожчання енергетичних ресурсів і для підприємств, і для громадян. Якщо б цей контракт не був підписаний, ціна на газ, за підрахунками окремих фахівців, могла б бути в три-чотири рази вищою для українців і економіки України ніж та, яка є зараз», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 30 грудня Україна і Росія підписали новий контракт на транзит газу в Європу терміном на п'ять років з можливістю пролонгації на десять років. Документом передбачено, що «Газпром» повинен прокачати через Україну мінімальний обсяг газу в 65 млрд куб. м в перший рік і 40 млрд куб. м - в наступні 4 роки.