Рада прийняла до відома звіт Кабміну про його діяльність / фото УНИАН

Верховна Рада України заслухала звіт Кабінету міністрів про свою діяльність в 2019 році, взявши його до відома.

Читайте такожГончарук відреагував на закиди у відсутності результатів роботи Кабміну та анонсував "івент"

Як передає кореспондент УНІАН, після виступу прем'єр-міністра Олексій Гончарука на парламентську трибуну піднявся голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, який відзначив, що 20 лютого комітет на своєму позачерговому засіданні детально обговорив звіт разом з членами уряду.

Відео дня

За його словами, аналізуючи роботу Кабміну, не можна не відзначити такі позитивні досягнення, як зниження рівня інфляції та облікової ставки Національного банку України, падіння ціни на транспортування газу, а також боротьба з тіньовими ринками.

Також Наталуха привітав "людиноцентризм", яким керується уряд у своїй діяльності, але при цьому закликав не забувати про "україноцентризмі", щоб Кабмін випливав насамперед з національних інтересів України, а не зовнішніх партнерів.

Крім того, голова комітету звернув увагу на суттєві негативні моменти діяльності Кабінету міністрів.

"Є очевидні виклики, щодо яких ми б хотіли бачити ефективнішу роботу уряду. Є слон в кімнаті, про якого важко не говорити. Це криза виробництва, падіння обсягів виробництва, падіння експорту через ревальвацію гривні, дефіцит бюджету та невиконання планових призначень митниці", - сказав він.

У підсумку Наталуха зазначив, що через імунітет уряду протягом року після призначення, комітет вчора не зміг дати негативну оцінку його роботи в минулому році, тому рекомендував парламенту прийняти звіт про діяльність Кабміну у 2019 році до відома.

Після цього народні депутати протягом ще близько сорока хвилин висловлювали своє бачення та оцінку роботи уряду Гончарука.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня минулого року Верховна Рада затвердила Програму діяльності уряду Олексія Гончарука.