Українська енергоінфраструктура була пошкоджена окупантами / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Щоб підготуватися до наступної зими та відремонтувати пошкоджену окупантами енергосистему необхідно змінити цінову модель ринку електроенергії.

Про це заявив директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко, пише "РБК-Україна". За його словами, це потрібно, щоб забезпечити енергетиків необхідними коштами та відповідним обладнанням.

"Вже потрібно, щоб уряд розробив якусь таку цінову модель, яка б забезпечила все ж таки наших енергетиків необхідними коштами для того, щоб ми могли пройти наступний опалювальний сезон", - пояснив Омельченко.

Відео дня

Експерт вважає, що у першу чергу потрібно провести ремонтну кампанію, адже енергосистема сильно постраждала. Наразі пошкоджено більш ніж половина високовольтних ліній електропередачі та генерації.

Українська енергосистема

Як повідомляв УНІАН, починаючи з жовтня 2022 року російські окупанти регулярно атакували енергетичні об'єкти України. Вони намагалися залишити українців у морози без тепла і світла. В результаті у всіх областях вводили відключення світла. 

Днями в "Укренерго" розповіли про підготовку до наступної зими. У компанії планують посилити захист енергетичних об'єктів, щоб уникнути блекаута у разі нових ударів російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: