"ДТЕК Київські електромережі" оновив графіки відключень та пояснив, коли їх застосовують

Опубліковані три черги із відключеннями не означають, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків.

"ДТЕК Київські електромережі" оновив графіки стабілізаційних відключень електроенергії, а також пояснив споживачам, у якому випадку вони застосовуються.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації із посиланням на інформацію компанії ДТЕК.

Зазначається, що ситуація досі лишається складною, тому НЕК "Укренерго" і ДТЕК змушені проводити стабілізаційні відключення електроенергії. Оновлені графіки відключень враховують досвід попередніх 3 тижнів відключень та зворотній зв’язок від клієнтів.

Вони будуть діяти за наступними принципами: опубліковані графіки – це графіки імовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо у НЕК "Укренерго" буде необхідність збалансувати енергосистему. У графіках вказані всього три імовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Енергетики роблять усе можливе, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин.

При цьому, опубліковані три черги не означають, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків.

Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі не застосовуватимуть.

"Якщо необхідно буде зменшити навантаження на енергосистему, відключення доведеться застосовувати протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення ж за всіма трьома проміжками часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках", - пояснює ДТЕК.

Графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК "Укренерго", щоб збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіку розраховані на скорочення споживання до 250 МВт. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають екстреними. У такому випадку графік не діє.

Про застосування екстрених відключень клієнтів попереджатимуть. Також для більш рівномірного відключення серед клієнтів у графіку розширений перелік адрес, до яких застосовуються стабілізаційні відключення. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури міста і будинки, які живляться від тих же електроліній.

У ДТЕК додали, що також змушені застосувати екстрене відключення до деяких районів Києва на час ремонту, який планують завершити до кінця дня.

"У зв'язку з ремонтом транзитної лінії в області і перевантаженням лінії, що залишилась в роботі, ми вимушені застосувати екстрене відключення Оболоні, Виноградаря, Мінського масиву і Куренівки на час ремонту. Ремонт необхідний, щоб підвищити надійність електропостачання киян та мешканців області", - написали у ДТЕК.

Відключення електроенергії

Як повідомляв УНІАН, 10, 22 та 31 жовтня росіяни завдали масованих ракетних атак по українській енергетичній інфраструктурі. За експертними оцінками, наразі зруйновано або пошкоджено 40% енергетичної інфраструктури.

З 20 жовтня по всій країні почалися обмеження на постачання електричної енергії. З 07:00 до 23:00 громадян просять мінімізувати користування електроенергією.

Вас також можуть зацікавити новини: