Казахстан не хоче, щоб його нафта згоріла в Росії / фото REUTERS

Адміністрація "Казахстанської залізниці" ввела заборону на перевезення нафтопродуктів за маршрутом до російського порту Тамань на Чорному морі. Про це пише Reuters.

Як випливає з телеграми, яку залізничники розіслали вантажовідправникам, заборона вступає в силу з 8 травня. Причини такого рішення в документі не вказані.

Раніше таку ж заборону булу запроваджено і російською залізничною компанією. Видання зазначає, що мова йде термінал, який здійснює перевалку нафтопродуктів і скрапленого нафтового газу. Саме там вчора сталася пожежа на нафтосховищі після атаки дронів.

Відео дня

Водночас джерела Reuters стверджують, що Таманський нафтоперевалочний вузол, розташований навпроти окупованої Керчі, продовжує роботу, незважаючи на вчорашній інцидент.

"На підходах до порту спостерігається скупчення вагонів, але ми сподіваємося, що до 8 травня ситуація стабілізується, заборону буде знято", – заявило джерело.

Атака дронів на таманський нафтовий термінал

У ніч на 3 травня безпілотники атакували резервуари з паливом на нафтоперегінному заводі порту Тамань в Краснодарському краї. Він розташований якраз поруч з початком Кримського моста. Пожежа була значною, але далеко не такою масштабною, як у Севастополі.

Однак удари по паливній інфраструктурі в цій частині Росії тривають. Так сьогодні спалахнуло сховище мазуту у Ставропольському краї.

Вас також можуть зацікавити новини: