Як правильно вимикати електроприлади / фото ua.depositphotos.com

Енергетична інфраструктура України окупанти часто атакують ракетними ударами. Більшість українців відчувають перебої зі світлом. Щоб під час планових відключень електрики не постраждала електроніка, її потрібно вчасно включати і вимикати. Якщо не дотримуватися цих правил, то можливі перенапруги в мережі, а після - перегорання ламп і проводів.

Як правильно включати і вимикати прилади під час відключень світла

Про правильне поводження з технікою під час аварійних відключень світла розповіли і Мінреінтеграції. Для цього потрібно дотримуватися кількох нескладних правил.

  1. Не поспішайте включати відразу всі електроприлади, якщо в будинку з'явилося світло. Через це може статися перенапруга в мережі і електрика знову пропаде. Одночасно можна включати не більше одного приладу.
  2. Під час відключення світла вимкніть всі енергоємні прилади, такі як бойлер, духовка, обігрівач і пральні машини. Також вимкніть лампи в кімнатах, якими ви не користуєтеся. Це дозволить уникнути скачку навантаження, коли світло з'явиться. Якщо ви йдете з дому - можна відключити світло у всьому будинку/квартирі через щиток.
  3. Якщо на гаджеті є таймер, поставте його на час з 00:00 до 6:00. У нічний час навантаження на мережу нижче. Такі таймери часто є на мультиварках і пральних машинках.
  4. На час відключення світла відключайте від мережі електрогенератори і насосні станції, якщо вони у вас є. Вони споживають дуже багато електрики. Їх можна включати не раніше, ніж через 30 хвилин після появи світла.
  5. Власників бізнесу просять відключати вуличне підсвічування фасадів і вітрин для економії електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: