Росіяни завдали ракетного удару по Україні: є "прильоти", кілька міст знеструмлено / міноборони РФ

Вранці в понеділок, 31 жовтня, російські окупанти завдали ракетного удару по містах України.

За інформацією Повітряних Сил України, цього ранку із літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555. З них 44 було збито.

Вибухи в Києві

Близько 8-ї ранку вибухи було чути в столиці. Як повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, на Київщині спрацювала ППО.

Відео дня

"Жителі Київщини! В області працює ППО. Залишайтеся в укриттях та безпечних місцях", – написав він.

Міський голова Києва Віталій Кличко згодом заявив про атаку ворога по об’єктах критичної інфраструктури.

"Частина столиці знеструмлена. В деяких районах немає водопостачання. Всі служби працюють. Детальніше - згодом", – написав він.

Близько 8:30 очільник ОВА Олексій Кулеба проінформував, що є "прильоти" в одній з громад, не конкретизуючи. Він також зазначив, що в області застосовується обмеження електроенергії.

"Ракетна атака триває. ППО відпрацьовує цілі. Залишайтеся в укриттях!", – закликав він.

Після 9 ранку начальник обласної військової адміністрації нагадав, що повітряна тривога триває, та попередив: "Є ймовірність повторних обстрілів". 

Близько 10-ї ранку був відбій тривоги.

Вибухи в Харкові

Близько 8-ї ранку очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив: "Жителі Харкова та області, перебувайте в укриттях! Окупанти наносять удари".

Мер міста Ігор Терехов згодом повідомив про два "прильоти" Харковом.

"Ворог вдарив по об'єкту критичної інфраструктури в місті", - інформує Терехов.

О 8:31 Синєгубов сповістив, що вибухи пролунали близько 8 ранку. Ворог завдав удар по Харкову та Чугуївському району області, попередньо – ракетами комплексу С-300, які запустили з Бєлгорода. 

"Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Тому можливі перебої зі світлом. Постраждалих на цю хвилину немає, всі служби працюють на місцях влучань. Інформація уточнюється", – додав очільник ОВА.

Міськрада Харкова додала, що після російських ракетних ударів по місту тимчасово не ходять трамваї та тролейбуси. Містом курсують автобуси.

Вибухи на Вінничині 

Голова ОВА Сергій Борзов о 7:57 сповістив, що було атаковано Вінниччину.

"Вінниччина під ракетним обстрілом! Працює ППО. Залишайтесь в укриттях до відбою повітряної тривоги. Бережіть себе!", – написав він.

Згодом він сповістив, що в області було збито ракету ворога. Вона впала у цивільні об’єкти. 

"Є руйнування. Загиблих і поранених немає. Працюють спецслужби і ДСНС", – інформує Борзов.

Вибухи в Черкаській області

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець о 8:32 повідомив, що ворог атакував один із об’єктів критичної інфраструктури в регіоні.

"У зв'язку з цим частину області знеструмлено. Аварійні служби працюють", – додав Табурець.

Вибухи в Запорізькій області

Виконувач обов’язків міського голови Запоріжжя, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв близько 8:30 повідомив, що зранку ворог атакував об‘єкт критичної інфраструктури.

"Через атаку у місті виникли відключення енергопостачання. Інформація щодо постраждалих та щодо масштабів ушкоджень уточнюється", – йдеться в повідомленні. 

Як згодом додав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, попередньо, ракети по місту запустили з літаків.

"Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури. Тому можливі перебої зі світлом. Постраждалих на цю хвилину не виявлено, всі служби працюють на місцях влучань. Інформація уточнюється. Будьте обережні, не виключені повторні удари", – написав він.

Вибухи в Кіровоградській області

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович після 9 ранку сповістив, що ворожі ракети поцілили в один із енергетичних об’єктів в районі Світловодська.

"Попередньо – без жертв. Триває ліквідація наслідків пожежі. Будьте пильними! Не залишайте укриттів!", – наголосив він.

Вибухи у Львівській області

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький проінформував близько 9:20, що над Львівщиною збили ракети ворога.

"Деталі згодом. Залишайтесь в укриттях", – закликав він.

Вибухи в Чернівецькій області

"Приліт" російської ракети зафіксований і в Чернівецькій області. Як проінформував очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстріл. 

Вибухи в Хмельницькій області

Очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив про збиття ракет на території області. 

"Маємо падіння уламків ракет на території області. Є руйнування цивільного об’єкту. За попередньою інформацією, потерпілих немає", – зазначив він.

Вибухи в Полтавській області 

Близько 8-ї ранку очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін сповістив про роботу ПВО в області.

За 1,5 години стало відомо, що внаслідок масованого удару по об'єктах енергосистеми України на Полтавщині введені аварійні відключення електроенергії. 

"Зверніть увагу, саме аварійні відключення. Це не погодинні планові відключення. Повітряна тривога триває. Перебувайте в укриттях, подбайте про свою безпеку й безпеку своїх рідних", – наголосив Лунін.

Вибухи у Дніпропетровській области 

Як повідомило "Суспільне Дніпро", близько 10-ї ранку вибухи було чути в Павлограді та у Дніпрі.

Міський голова Дніпра Борис Філатов та очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко поки не підтвердили цю інформацію.

Одеська область

Після відбою тривоги очільник Одеської ОВА Максим Марченко сповістив, що над Одещиною нашими підрозділами протиповітряної оборони було збито дві ракети. 

Він попередив, що у зв'язку з атаками можливі зміни у графіку відключень світла.

Атаки по Україна 30-31 жовтня – що відомо

Протягом минулої доби російські загарбники завдали 4 ракетних та 5 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ворожих ударів зазнали райони понад 20 населених пунктів в Миколаївській, Херсонській, Харківській та інших областях України.

Тільки на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. 

Вас також можуть зацікавити новини: