В Україні знеструмлено 131 населений пункт / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Російські окупанти вранці 13 січня знову спробували нанести масований ракетний удар по містах України. В результаті атаки енергетичні об'єкти не пошкоджені, але в країні знеструмлено 131 населений пункт.

Міністерство енергетики в Facebook повідомило, що за минулу добу росіяни обстріляли територію однієї з ТЕС у Донецькій області, внаслідок чого пошкоджено обладнання станції.

Крім того, в Дніпропетровській області через атаки окупантів відключалася повітряна лінія 330 кВ, а в Сумській області - знеструмлені вісім населених пунктів.

Відео дня

Водночас в Миколаївській області через обстріли Очакова і Баштанского району відключили світло, а в одному з сіл області 32 споживача залишилися без газу.

Також через негоду були відключення світла:

  • у Дніпропетровській області - 41 населений пункт;
  • Кіровоградської - 38;
  • Миколаївської - 23;
  • Запорізької - 15;
  • Хмельницькій - 14.

У відомстві запевнили, що дефіциту в енергосистемі немає, але прогнозується імпорт електроенергії зі Словаччини, Румунії та Молдови. Українців закликають економити з 10:00 до 12:00 і з 18:00 до 20:00.

Ракетний удар по Україні 13 січня 2024 - що відомо

У ніч на 13 січня і рано вранці Росія в черговий раз завдала ракетного удару по Україні. Ворог застосував крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Всього було зафіксовано 40 засобів повітряного нападу противника.

Вас також можуть зацікавити новини: