Гаага домагатиметься від Євросоюзу тимчасового скасування санкцій проти РФ / скріншот

У Гаазі попросять Європейський союз тимчасово зняти санкції з Російської Федерації. Проблема полягає в тому, що адміністрація міста не може знайти іншого постачальника газу.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що муніципалітет Гааги підписав довгостроковий контракт з "Газпромом" на постачання газу. Ось тільки санкції ЄС наказують урядам та іншим держорганам розірвати контракти з російськими компаніями до 10 жовтня. Гаага в червні і липні провела загальноєвропейський тендер, але адміністрація міста не змогла знайти жодного потенційного постачальника.

Відео дня

"Ми попросимо зробити виняток для нашої поточної угоди до 1 січня 2023 року, щоб гарантувати безпеку поставок і полегшити переговори", — йдеться у зверненні.

Як раніше повідомляв УНІАН, Естонія буде просувати ідею повного енергетичного ембарго проти Росії у восьмому пакеті санкцій ЄС за агресивну війну Кремля. 

Пропозиції цієї країни включають всеосяжне ембарго на енергоносії, а також нові санкції щодо певних категорій товарів і осіб, виключених з попередніх пакетів. Естонія також прагне остаточно відокремити російські банки від банківської системи SWIFT, і Рейнсалу додав, що поки що не буде вдаватися в додаткові подробиці.

Вас також можуть зацікавити новини: