В "Енергоатомі" прокоментували недопуск МАГАТЕ в реакторні зали ЗАЕС / фото з Telegram "Енергоатому"

Недопуск експертів МАГАТЕ в реакторні зали окупованої російськими агресорами Запорізької АЕС може бути спробою приховати реальну ситуацію на станції, повідомляє прес-служба "Енергатома".

"Факт недопуску експертів моніторингової місії Агентства до реакторних залів, де розташовані активні зони реакторів і міститься відпрацьоване ядерне паливо, може бути спробою російських окупантів приховати справжню ситуацію на ЗАЕС", – зазначив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

Так, в "Енергоатомі" вкотре наголосили на ключовій передумові для відновлення ядерної безпеки – повній демілітаризація, деокупація ЗАЕС і прилеглих територій.

Відео дня

Котін нагадав про те, що діяльність окупантів на ЗАЕС здійснюється з повним ігноруванням вказівок "Енергоатому".

Окупація ЗАЕС – останні новини

Запорізька атомна електростанція перебуває під окупацією росіян з березня 2022 року. Відтоді вона не раз перебувала на межі катастрофи.

Останній з таких випадків стався 2 грудня. Тоді на окупованій росіянами ЗАЕС був новий блекаут. Завдяки зусиллям наших фахівців було поновлено зв’язок атомної електростанції з українською енергосистемою.

3 січня Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що російські окупанти вперше заборонили його експертами перевірити реакторні зали. Протягом останніх двох тижнів представників МАГАТЕ не допускають до реакторних залів енергоблоків №1, 2 і 6.

Вас також можуть зацікавити новини: