Експерт розповів важливу інформацію щодо ситуації в енергосистемі України / колаж УНІАН з Facebook-сторінки Андрія Закревського та REUTERS

В Україні достатньо базової генерації для того, щоб підтримувати нормальний стан електромереж, але це не стосується пікових годин споживання.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив енергетичний експерт та голова правління асоціації "Нафта та газ України" Андрій Закревський. "Блекаути по всій країні не можуть бути взагалі. В нас достатньо базової генерації для того, щоб, крім пікових годин споживання, підтримувати нормальний стан електромереж. Наша атомна енергетика дає достатню кількість електроенергії", - сказав експерт.

Він також відмітив, що в Україні добре працюють сонячні електростанції. Так, Львівська та Чернівецька області самостійно забезпечують себе вдень сонячною енергією.

Відео дня

"У нас немає проблем з нічним та денним періодом споживання. Вдень - завдяки альтернативним джерелам енергії, а вночі - завдяки атомній енергії. У нас проблеми тільки з піковими навантаженнями на енергомережу", - пояснив Закревський.

Він наголосив, що українцям варто припинити вранці та ввечері користуватися різними електричними приладами, і тоді не буде відключень світла по всій країні.

Чому вимикають світло - сьогодні це варто знати

16 травня 2024 року радник прем'єр-міністра України та член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що через масовані ракетні обстріли енергетична система зазнала масштабних руйнувань. Через це обмеження в енергопостачанні можуть тривати до кінця літа.

Вас також можуть зацікавити новини: