Тариф на світло в Україні можуть підняти до 2,88 копійок / фото 5.ua

Підвищення тарифів на електроенергію до 2,88 грн збільшить платіжку на 200-300 гривень. Про це розповів член комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Сьогодні національний регулятор розглядає можливість підняття тарифів для всіх категорій населення з 1,44 попередньо до 2,88 копійок. Орієнтовно на сім'ю це від 200 до 300 гривень збільшення платіжки. Ті господарства, які отримували субсидії і надалі будуть їх отримувати", - розповів він.

Він зазначив, що таке рішення частково покриє дефіцит грошей, який має "Енергоатом" і "Укренерго". Багато об'єктів енергетики зазнали пошкоджень від ракетних атак росіян і на відновлення їх потрібні великі кошти. 

Відео дня

"Нам потрібно відновлювати енергетичну інфраструктуру. Сьогодні наші донори частково допомагають, але цієї допомоги вкрай недостатньо, аби ми могли повністю відновитися. На це потрібні величезні ресурси: і фінансові, і людські, і матеріально-технічні", - додав він.

Ситуація з енергетикою в Україні

Як повідомляв УНІАН, за даними Міненерго, на відновлення української енергосистеми потрібно близько 11 мільярдів доларів. На поверхневий ремонт до зими - мільярд.

За словами голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського, тариф на електроенергію для населення України покриває лише чверть її вартості.

Вас також можуть зацікавити новини: