Харченко пояснив, чи є ризик відсутності опалення взимку на тлі російських обстрілів / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот з відео

Російські удари по ТЕЦ в Україні будуть продовжуватися, проте проблем із опаленням взимку бути не повинно. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

"Удари РФ по місцевих ТЕЦ продовжуватимуться. Це практично неминучий сценарій. Але відновлювати опалювальні котли набагато простіше, швидше і дешевше, ніж відновлювати генератори і турбіни для виробництва електрики", – розповів він в інтервʼю Forbes.

За словами Харченка, загалом ситуація з теплом в Україні набагато краща, ніж щодо виробництва електрики.

Відео дня

"Виробництво тепла більш децентралізоване і наближене до споживача. Наприклад, у Києві, крім великих ТЕЦ, є понад 200 малих і середніх котельних. Тому обережно припускаю, що з теплом взимку проблем не буде", – констатував експерт. 

Ризик відсутності опалення в Україні

Голова Київського офісу Секретаріату Енергетичного співтовариства, колишній міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявляв, що через російські удари по енергетичній інфрастуктуруі України існує ймовірність, що з настанням холодів не буде можливості забезпечити централізоване опалення.

Він зауважив, що росіяни продовжують бити по ТЕЦ, а теплоелектроцентралі – це саме ті обʼєкти, які забезпечують тепло. Проте є і інший варіант. Якщо централізоване опалення все ж буде, "воно буде працювати для того, щоб не замерзли теплоносії".

Вас також можуть зацікавити новини: