Українцям роз'яснили ситуацію про нібито підвищення утричі цін на опалення

Наразі ціна на газ становить 7,96 гривні за кубічний метр.

Мережею активно шириться інформація, нібито ціни на опалення для українців зростуть утричі. У Центрі протидії інформації пояснили ситуацію щодо блакитного палива. 

Відповідний допис опубліковано в офіційному телеграм-каналі Центру. 

Зазначається, що 10 травня Кабміном було схвалено законопроєкт, який запроваджує мораторій на підвищення тарифів на тепло і гарячу воду, а також на газ і його розподіл для всіх категорій споживачів. Підтвердили цю інформацію і у "Нафтогазі", зауваживши, що на платіжках українців це ніяк не позначиться.

Наразі ціна на газ становить 7,96 гривні за куб. Відомо, що договори з компаніями та домогосподарствами будуть автоматично продовжені.

Напередодні в РНБО також простували інформацію, що через великий попит та "можливість заробити" в роздрібних магазинах та на ринках штучно завищують ціну на сіль. Теж є припущення, ніби всю сіль викупили виробники ковбас та заводи з консервації – це також неправда. 

Раніше повідомлялося, що Україна планує знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і перейде на екологічно нейтральну енергію.

Також Україна планує збільшити експорт електроенергії в Європу. Зазначається, що збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам значною мірою замістити російський газ.

Вас також можуть зацікавити новини: