Україна щорічно споживає приблизно 30 млрд куб. м газу / фото ua.depositphotos.com

Найбільша в Україні державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" за січень-грудень 2021 року видобула 13,67 млрд куб.м газу, що на 4% менше, ніж за попередній рік.

Як повідомляє прес-служба компанії, в грудні 2021 року було видобуто 1,109 млрд куб.м природного газу, що на 2,6 млн куб. м більше показника аналогічного періоду минулого року.

Читайте такожЗапаси газу в ПСГ України скоротилися до рекордного за два роки рівня

Відео дня

"Крім того, до кінця грудня 2021 року компанія забезпечила зростання середньодобового видобутку газу до рівня 38,3 млн куб.м, що на 0,2 млн куб. м більше ніж за аналогічний період минулого року", - йдеться в повідомленні.

Видобуток газу:

Україна щорічно споживає приблизно 30 млрд куб.м газу, з них близько 14 млрд куб. м видобуває компанія "Укргазвидобування", 6 млрд куб. м - приватні компанії, а ще 10 млрд куб. м імпортується з країн Європи.

У грудні 2021 року компанія "Укргазвидобування" заявила про відкриття нового Моспанівского родовища у Харківській області. За попередніми оцінками, його ресурси становлять до 5 млрд куб. м газу. Результати пошуково-розвідувальних робіт вказують на високу перспективність родовища.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявляв, що компанія ставить перед собою завдання збільшити видобуток природного газу в найближчі десять років в 1,8 раза - до 24 млрд куб.об.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Україна повинна наростити власний видобуток газу, щоб забезпечити енергетичну незалежність. На нарадах у президента Володимира Зеленського неодноразово підіймалося питання збільшення власного видобутку.

Станом на 6 грудня 2021 року "Укргазвидобування" за січень-листопад видобула 12,49 млрд куб. м газу, що на 4,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року.