Чому світло вимикають по-різному у регіонах / колаж УНІАН, фото УНІАН, Рixabay

Технічно неможливо, щоб енергопостачання було однакове у всіх регіонах. Про це в ефірі Ранок.LIVE заявив екс-міністр палива та енергетики України Іван Плачков.

"Регіони різні, різна степінь надійності електропостачання, різна структура споживачів і т. д. Не може бути, наприклад, в Києві бути така ж ситуація як в якомусь районному центрі, тому різна структура споживання", – зазначив колишній міністр.

Окремо він виділив ситуацію у південних регіонах, підкресливши, що там дуже ненадійна схема електропостачання була завжди, за усі роки незалежності. Тому ці регіони більше страждають.

Відео дня

Проблеми в українській енергетиці

В Міністерстві енергетики розповіли, що з 8 червня в Україні запроваджується новий порядок відключень електроенергії, щоб у громадян було більше годин, коли є світло.

Директор "Укргідроенгерго" Ігор Сирота вважає, що ситуація в Україні йде до енергетичної катастрофи, відключення світла триватимуть. За його словами, взимку ситуація буде значно важчою, ніж протягом літнього періоду. При цьому до зими відключення світла зберігатимуться.

Вас також можуть зацікавити новини: