Суд заблокував конкурс з відбору голови митної служби / фото УНІАН

Комісія вищого корпусу державної служби призупинила конкурс на заміщення вакантної посади керівника Державної митної служби (ДМС) до скасування відповідного рішення суду.

Читайте такожКонкурсна комісія обрала голову податкової служби

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, беручи до уваги статтю 11 закону про держслужбу, конкурсна комісія уповноважена лише частково виконати ухвалу Окружного адміністративного суду Києва від 17 квітня, а саме «призупинити проведення дій з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби».

Відео дня

Водночас, згідно з частиною 5 статті 23 вищезгаданого закону, термін подачі документів на конкурс може становити не менше 15 і не більше 30 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу, при цьому результати конкурсу публікуються на пізніше 45 календарних днів з цієї ж дати.

У зв'язку з цим у Мінфіні пояснили, що в разі призупинення дій Комісії з проведення конкурсу і після ухвалення рішення про його відновлення відповідні процедури мають бути проведені з урахуванням граничного терміну.

"Станом на 17.04, коли була прийнята ухвала суду, пройшло 28 днів з дати оголошення конкурсу. Тобто коли буде прийняте рішення щодо поновлення конкурсу, відлік почнеться з 29 дня. Усі результати попередніх етапів відбору, в тому числі, визначення фіналістів, залишаються в силі", - наголошується в повідомленні.

При цьому в прес-службі наголосили, що конкурс на голову Державної податкової служби проходить за встановленим графіком.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні об 11-й ранку Комісія з питань вищого корпусу державної служби розпочала завершальний етап конкурсного відбору на посаду керівника Державної податкової служби (ДПС) у формі співбесіди. Цього ж дня конкурсна комісія має визначити кандидата, якого рекомендуватиме уряду для призначення на посаду керівника податкової.

На посаду голови податкової служби претендують заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.

Однак 22 квітня Міністерство фінансів повідомило про блокування конкурсу з відбору керівника Державної податкової служби України за позовами колишнього голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова і колишнього керівника Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка до Окружного адміністративного суду міста Києва.

17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити даний конкурсний відбір.