Партія "Слуга народу" підтримує спрощений режим оподаткування / фото korupciya.com

Найближчим часом в Україні почнуть боротися з ухиленням від сплати податків через використання фізичних осіб-підприємців (ФОПів).

Про це заявив депутат від партії "Слуга народу" Данило Гетманцев в ефірі "Українського радіо".

"Йдеться про так званих осіб-підприємців і про єдиний податок. Більш того, ми брали на себе зобов'язання не змінювати податковий режим - не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для ФОПів за єдиним податком. Але проблема цього режиму в тому, що ним, крім малих підприємців, користується середній і великий бізнес. Зайдіть до будь-якого ресторану Києва, і вам на алкогольні напої принесуть чек від ТОВ або якоїсь юрособи, а на їжу - від ФОПа. Про що це говорить? Про масове ухилення від сплати податків з використанням ФОПів. Зайдіть до ювелірного магазину, магазину електроніки. Всі на ФОПах", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЄБА про детінізацію ринку праці: потрібно модернізувати Трудовий кодекс, а потім братися за ФОП

За словами Гетманцева, і президент, і партія "Слуга народу" послідовно підтримують спрощений режим.

"Ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОПам працювати на цій системі, а з іншого - унеможливити ухилення від оподаткування. Ми розглядаємо, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання, чи потрібно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати ряд податкових суперечок. Щоб це було зрозуміло, для всіх доступно і не викликало сумнівів, що так робити не можна", - додав депутат.

Окрім цього Гетманцев зазначив, що рішення проблеми буде представлено протягом місяця - до початку роботи нового парламенту.

Як повідомляв УНІАН, у лютому цього року Мінсоцполітики запропонувало жорстко обмежити використання фізичних осіб-приватних підприємців замість повноцінного найму на роботу. В оприлюдненому міністерством законопроекті встановлено сім критеріїв, збіг за трьома з яких дає підставу вважати відносини трудовими.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв провести широке обговорення законопроекту Мінсоцполітики із залученням експертів і профільних асоціацій.