Ілюстрація REUTERS

Українська гривня спокійно відреагувала на новини про нібито можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого в 2016 році «ПриватБанку» і підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, оскільки котирування на міжбанківському валютному ринку зросли до долара і євро.

Читайте такожУ Нацбанку відреагували на підпал будинку Гонтаревої

За інформацією дилерів комерційних банків, котирування гривні до долара США на час закриття торгів встановилися на рівні 24,74/24,76 грн/дол., що на 4 копійки вище за рівень закриття попередніх торгів.

Відео дня

Котирування гривні до євро перебувають на рівні 27,29/27,31 грн/євро, що на 1 копійку вище за рівень закриття попередніх торгів.

Гривня зміцнилася і за офіційним курсом - Національний банк на середу, 18 вересня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 24,76 грн/дол., до євро - на рівні 27,31 грн/євро.

Нагадаємо, українська гривня за офіційним курсом до долара, встановленого на 16 вересня, на рівні 24,71 грн/дол., оновила трирічний максимум втретє за тиждень.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 вересня, авторитетне серед інвесторів видання Financial Times з посиланням на прем'єр-міністра України Олексія Гончарука написало про можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого в 2016 році «ПриватБанку» - бізнесменом Ігорем Коломойським. Інформацію тут же розтиражували українські ЗМІ. У відповідь прем'єр-міністр Гончарук заявив, що уряд уважно вивчає ситуацію навколо «ПриватБанку», але жодних переговорів ні з ким не веде.

Також сьогодні з'явилася інформація про нічний підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої в селищі Гореничі під Києвом. Поліція кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна і знайшла на згарищі будинку запалювальну світлошумову ракету. Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування підпалу.

Українські єврооблігації впали на тлі новин про нібито можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого в 2016 році «ПриватБанку» і підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої. Зокрема, дохідність за євробондами з погашенням у 2032 році в доларах США порівняно з вчорашнім днем зросла на 0,16 п.п. - до 6,91%, що відображає думку інвесторів про зростання ризиків за вкладеннями в цінні папери України.

Європейська Бізнес Асоціація та Американська торгова палата в Україні в спільній заяві висловили глибоку стурбованість останніми подіями навколо «ПриватБанку» і екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої.