Євробонди України впали / фото УНІАН

Українські єврооблігації впали на тлі новин про, нібито, можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого в 2016 році «ПриватБанку» та підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Читайте такожУ Нацбанку відреагували на підпал будинку Гонтаревої

Як прокоментував УНІАН фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків, дохідність євробондів з погашенням у 2032 році в доларах США в порівнянні з вчорашнім днем зросла на 0,16 п. п. – до 6,91%, що відображає думку інвесторів про зростання ризиків за вкладеннями в цінні папери України.

Відео дня

«Це падіння (українських єврооблігацій - УНІАН) поки не перекриває той потужний ріст, який був у 2019 році, але це тривожний сигнал», - пояснив експерт.

Сьогодні, 17 вересня, авторитетне серед інвесторів видання Financial Times написало про можливий компроміс з колишнім власником націоналізованого в 2016 році «ПриватБанку» - бізнесменом Ігорем Коломойським. Інформацію тут же розтиражували українські ЗМІ. У відповідь прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд уважно вивчає ситуацію навколо «ПриватБанку», але ніяких переговорів ні з ким не веде.

Також сьогодні з'явилася інформація про нічний підпал будинку екс-голови Національного банку України Валерії Гонтаревої у селищі Гореничі під Києвом. Поліція кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна і знайшла на згарищі будинку запальну світлошумову ракету. Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування підпалу.