Порошенко переписав на сина банк / фото УНІАН

«Центрально-європейська кондитерська компанія», яка належить синові екс-президента Петра Порошенка Олексію, купила частку в Міжнародному інвестиційному банку, який раніше належав Порошенку-старшому.

Читайте такожRoshen хочуть позбавити монополії на червону стрічку: Мінекономіки пішло до суду

Про це банк повідомив у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Відео дня

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Центрально-європейська кондитерська компанія» (ЦЄКК) придбала частку в статутному капіталі акціонерного товариства «Міжнародний інвестиційний банк», - йдеться в повідомленні банку.

Інформація про придбану частку акцій не уточнюється.

Також повідомляється, що ЦЄКК - це холдингова компанія, до складу якої входить корпорація Roshen.

Довідка УНІАН. «Міжнародний інвестиційний банк» працює на ринку України з 2008 року. Згідно з інформацією на сайті Національного банку, його ключовими власниками є екс-президент України Петро Порошенко і його партнер Ігор Кононенко. На початок жовтня банк за обсягом активів займав 30-е місце серед 76 банків, які працюють в Україні.

Корпорація Roshen - один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, до складу якої входять українські фабрики, дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики в Росії, Клайпедська кондитерська фабрика в Литві, Bonbonetti Choco Kft в Угорщині, а також масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.