Нефьодов: персональних амбіцій у мене немає / фото УНІАН

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов готовий піти з посади, якщо новий уряд не поділяє його бачення реформ на митниці.

Читайте такожМитниця відповіла на критику Зеленського

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо НВ.

«У мене будуть відповідні зустрічі з новим міністром фінансів, з прем'єр-міністром України, за результатами яких, напевно, вони будуть приймати рішення і я буду приймати рішення, чи можемо ми працювати як команда», — сказав Нефьодов.

Він додав, що, за процедурою, після зміни уряду протягом чотирьох місяців є юридична можливість міняти голів центральних органів виконавчої влади.

«Точно можу сказати, що я не буду триматися за крісло. Якщо буде зрозуміло, що там немає хімії і немає взаємної довіри, чи немає спільного бачення щодо тих планів реформ, які я описував, коли приходив на цю посаду, то, звичайно, я готовий і сам піти», — заявив голова Державної митної служби.

Нефьодов підкреслив, що персональних амбіцій у нього немає.

«Це залежить від того, чи поділяють всі те бачення реформ на митниці, яке я пропонував. Якщо його не розділяють, то зрозуміло, що залишатися ну просто ніякого сенсу немає», — додав він.

Нефьодов розповів також, що на анонсованій прем'єр-міністром Денисом Шмигалем нараді з фінансовим блоком, яка пройде завтра, розповідатиме "про те, що зроблено, які плани та що очікується найближчим часом".

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Державна митна служба України в січні-лютому поточного року провалила план митних надходжень до держбюджету, а також не ліквідувала повністю контрабанду.

За словами Зеленського, за два місяці поточного року невиконання доходів держбюджету України становило майже 16 млрд грн, з яких 13 млрд грн недонадходження від митниці.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував на 7 березня проведення наради з фінансовим блоком, в тому числі й з керівником Державної митної служби Максимом Нефьодовим, щодо провалу митних надходжень до державного бюджету.