Ціна свинина в Україні знизилася / фото ua.depositphotos.com

В Україні середня ціна охолодженої свинини у лютому була на 1,4%, чи 2,5 грн/кг, нижчою, аніж у січні.

Про це повідомили аналітики Асоціації "Свинарі України", провівши щомісячний моніторинг роздрібних цін національних торгівельних мереж. "Якщо у перший місяць року кілограм свинини в середньому коштував 179,1 грн/кг, то за підсумками лютого середня ціна склала 176,6 грн/кг, знизившись на 2,5 грн/кг, чи 1,4%", - йдеться у повідомленні.

Найпомітніше подешевшали стегнова частина (мінус 3,8 грн, до 163,7 грн/кг), грудинка (мінус 4,2 грн/кг, до 166,7 грн/кг) та вирізка (мінус 4,5 грн/кг, до 205,2 грн/кг). Ціна ошийка порівняно з січневою знизилася на 1%, чи 2 грн/кг (до 197,4 грн/кг)

Відео дня

Експерти зазначили, що зниження цін на свинину в роздрібній торгівлі відбулося на тлі аналогічної динаміки на ринку живця. Так, протягом лютого середньозважена ціна закупівлі свиней забійних кондицій знизилась на 4,2 грн/кг (-6,2%, до 66,3 грн/кг).

"Водночас позитивну цінову динаміку на початку березня роздрібна торгівля "підхопила" оперативніше. Попри це та попередні побоювання операторів ринку свинини щодо торгівлі під час сезонного спаду споживчої активності, більшість із них зауважує, що реалізація охолоджених напівфабрикатів відносно рівномірна", - зазначили в асоціації.

Важливі новини про свинину та імпорт - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, імпортні надходження в Україну свіжої, охолодженої та мороженої свинини у лютому становили 743 тонни, чи 1,5 млн дол. у валютному еквіваленті, що у 2,6 рази менше, ніж місяцем раніше, та є найнижчим показником за підсумками лютого з 2018 року.

Варто зазначити, що у 2022-му в українську державу ввезли агропродукції на 6,3 млрд дол., що на 23% менше, ніж у 2021 році (тоді імпорт становив близько 8,2 млрд дол.).

Вас також можуть зацікавити новини: