За тиждень ціни зросли майже на 3% / фото REUTERS

У п’ятницю, 12 квітня, ціни на золото досягли нового історичного максимуму. Оскільки геополітичні ризики на Близькому Сході та економічні занепокоєння щодо Китаю підштовхнули високий попит, повідомляє Reuters.

Зазначається, що спотове золото подорожчало на 0,9% до 2395,66 доларів США за унцію. За тиждень ціни зросли майже на 3%. Ф'ючерси на золото в США подорожчали на 1,8% до 2414,30 доларів.

За словами старшого аналітика ActivTrades Рікардо Евангеліста, потенціал для зростання цін існує на тлі закупівель центральним банком і збільшення попиту на надійні активи через тривоги інвесторів щодо загострення геополітичних конфліктів. 

Відео дня

Крім того, спотова ціна срібла зросла на 2% до 29,04 доларів за унцію, досягнувши найвищого рівня з початку 2021 року.

Платина зросла на 1,7% до 996,36 доларів, а паладій зміцнився на 0,5% до 1051,50 доларів. 

Ціни на золото – останні новини 

На початку квітня стало відомо, що вартість золота підскочила до 2265 дол за унцію. Серед причин експерти тоді називали військові дії в Україні та на Близькому Сході. 

Пізніше експерти відмічали, що ціни на цей дорогоцінний метал продовжують демонструвати рекордне зростання через побоювання зростання інфляції, яка збільшила попит на золото як інструменту страхування. При цьому удари українських дронів по російським нафтопереробним заводам також впливають на популярність золота.

Вас також можуть зацікавити новини: