Після судового розгляду компанії були засуджені за всіма 17 пунктами звинувачення / фото REUTERS

Суд Нью-Йорка оштрафував сімейний бізнес колишнього президента США Дональда Трампа, визнавши компанії, що входять до структури Trump Organization винними в ухиленні від сплати податків.

Як повідомляє CNBC, сума штрафу склала 1,6 млн доларів, що є максимальним покаранням за подібний злочин.

Як йдеться в матеріалі, Trump Corporation і Trump Payroll Corp., що входять в структуру Trump Organization, були визнані винними у використанні багаторічної схеми шахрайства та ухилення від сплати податків шляхом фальсифікації ділової документації.

Відео дня

Після судового розгляду вони були засуджені за всіма 17 пунктами, що стало першим випадком, коли компанії визнали винними у злочинах.

"Винесення вироку є нагадуванням корпораціям і керівникам про те, що ви не можете обдурити податкові органи і уникнути покарання за це", — заявив окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг.

Компанія Трампа, якою зараз керують два дорослі сини, Дональд-молодший та Ерік, приховала компенсацію, яку вона виплачувала вищим керівникам у період з 2005 по 2021 рік. Трамп заперечує всі звинувачення.

Скандал навколо Трампа:

7 грудня 2022 року США викрили компанію Трампа у шахрайстві та фінансових махінаціях.

Трамп перебуває під пильною увагою федеральної прокуратури і прокуратури штату у справі про секретні документи, за спробу скасувати результати виборів 2020 року, а також за фінансові звіти Trump Organization. Він також зіткнувся з цивільним позовом на 250 мільйонів доларів від генерального прокурора Нью-Йорка. Генеральний прокурор прагне назавжди заборонити їм працювати в якості посадової особи або директора компанії в штаті Нью-Йорк.

У свою чергу адвокати компанії Трампа заявили, що подадуть апеляцію.

Вас також можуть зацікавити новини: