1 березня курс гривні до долара сьогодні зміцнився на 50 копійок / фото ua.depositphotos.com

Навесні 2023 року курс долара в Україні продовжить падіння, гривня буде і далі зміцнюватися.

Такий прогноз зробив банкір Юрій Крохмаль, зазначивши, що зміцнення гривні продовжиться, поки триває посівна і відбувається закупівля всього для цього необхідного, передає 24 канал.

"Зміцнення гривні на початку року відбувається завдяки позитивним економічним новинам. А саме про те, що Україна цього року може розраховувати на достатню фінансову підтримку світової спільноти. Також "впевненості" гривні додали запевнення НБУ, що найближчим часом режим фіксованого курсу залишиться без змін", - зазначив експерт.

А ось заступник директора з торгівлі цінними паперами Dragon Capital Сергій Фурса висловив упевненість, що зміцнення гривні навряд чи буде довгим, але і найближчим часом якогось тиску на гривню в бік її ослаблення він не бачить:

"У нас курс зафіксований, і різниця офіційного і готівкового курсу зберігатиметься".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 1 березня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва 1 березня курс гривні до долара сьогодні зміцнився на 50 копійок - до 39,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні підвищився на 20 копійок - до 41,30 грн/євро.

А курс готівкового долара у відділеннях "Приватбанку" подешевшав на 50 копійок - до 38,90 грн за долар. Курс євро до гривні подорожчав на 40 копійок - до 41,00 грн/євро.