Курс долара у грудні - прогноз /Ілюстрація REUTERS

У грудні на валютному ринку продовжуватимуться тенденції листопада, і курсовий коридор прогнозується в межах 37-38 грн/дол та 39-41 грн/євро.

Як розповів у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, за всіма ознаками на міжбанківському валютному ринку курсові коливання перебуватимуть в кордонах 36-38 грн/$ та 39-41 грн/€, поточні коливання не перевищать 0,2 грн, а спред (різниця між курсами покупки та продажу) буде мізерною - до 0,1 грн.

"Щодо ситуації на готівковому ринку, через наближення свят ми припускаємо, що на готівковому ринку пропозиція може зрости на 10-15% (частина громадян, готуючись до святкувань, може реалізувати частину валютних накопичень), що позначиться на курсі - міжринкова різниця курсів може скоротитися з 1-1,5% до 1-0,7%", - сказав банкір. 

Відео дня

За його словами, грудень може виявитися "рімейком" листопада: курсовий коридор буде в межах 37-38 грн/$ та 39-41 грн/€, різниця між курсами покупки та продажу буде в амплітуді 0,3-0,5 грн, а поточні (щоденні) курсові зміни не перевищать 0,5 грн.

Серед інших факторів, що впливатимуть на валютний ринок, залишаються ситуація в економіці країни, експортний розвиток та обсяг макрофінансової підтримки. Лєсовий наголосив, що цей фактор вже "тисне" на ринок, адже наступного року Україна потребуватиме понад 40 млрд дол. для того, щоб у надскладних умовах війни зуміти збалансувати бюджет.

"Таким чином, якщо не виникнуть якісь форс-мажорні обставини, ситуація на валютному ринку залишатиметься цілком оптимістичною: курсові зміни можуть бути частими, однак цілком окресленими та без "аритмії". Ні шалені злети, ні падіння курсів ринку поки що не загрожують", - резюмував банкір.

Курс валют в Україні

Готівковий курс долара до гривні в банках України сьогодні, 24 листопада, знову залишився на рівні попереднього показника – 37,80 грн за долар в середньому. Курс євро щодо гривні сьогодні подешевшав на 5 копійок і становить 41,05 грн за євро. 

У валютних обмінниках сьогодні подешевшала валюта: долар подешевшав на 15 копійок до 37,57 грн/дол. (продати долар можна за 37,45 грн), вартість євро також знизилася – на 13 копійок до 40,87 грн/євро (курс продажу – 40,65 грн/євро).

Вас також можуть зацікавити новини: