10 березня курс гривні до долара зміцнився на 10 копійок - до 38,70 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Наявний курс долара в Україні у найближчі один-два тижні може ще подешевшати, однак, зниження курсу не буде значним.

Такий прогноз зробив керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, зазначивши, що в цілому у березні долар залишиться на поточному рівні або трохи знизиться, передає "Обозреватель".

"Долар може ще трохи подешевшати протягом 1-2 тижнів, а далі, скоріше, він буде у тому діапазоні, який є сьогодні. Тобто будь-яких серйозних причин для девальвації гривні поки немає. Якщо не буде ніяких термінів, пов'язаних з війною, будь-якими торговими обмеженнями, то рівень навколо 38-38,50 грн/дол. напевно буде залишатися найближчим часом", - вважає він.

Відео дня

За його словами, НБУ вже в два рази менше витрачає валюти на підтримку фіксованого курсу долара.

"У тому числі це пов'язано з тим, що у нас зараз починається посівна і багато аграріїв продають валюту. Також, швидше за все, валюту якоюсь мірою намагаються продати ті, хто купував її в банках за програмою Нацбанку через строкові валютні депозити і оскільки вони купували її дешевше, ніж готівковий ринок, то готові і продавати дешевше", - пояснив експерт.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 10 березня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва 10 березня курс гривні до долара зміцнився на 10 копійок - до 38,70 грн/дол. Щодо євро курс гривні зміцнився також на 10 копійок - до 40,80 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подешевшав на 5 копійок - до 38,40 грн за долар. Курс євро до гривні подешевшав на 5 копійок - до 40,40 грн/євро.