3 березня курс гривні до долара залишився на рівні попереднього дня - 39,25 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Готівковий курс долара в Україні у березні перебуватиме в межах коридору від 38 до 44 грн/дол. Завдяки допомозі західних партнерів ситуація на валютному ринку в Україні залишається стабільною.

Як прогнозує аналітик аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ, це такий більш-менш ймовірний коридор, в якому гривня буде коливатися протягом наступних кількох тижнів, а, можливо, і місяць", передає "Обозреватель".

"Зараз бачимо приплив валюти від наших зовнішніх партнерів, міжнародної допомоги, і бачимо, що почався аграрний цикл", - зазначив експерт.

Відео дня

За його прогнозом, з 1 квітня додасться негативний фактор, який може вплинути на девальвацію гривні. Йдеться про можливість для нерезидентів вивести доходи, які вони отримають на ринку ОВДП.

"Ситуація досить невизначена. Гривня може як зміцнитися тимчасово, так і девальвувати", - додав аналітик.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар перед вихідними

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 3 березня курс гривні до долара залишився на рівні попереднього дня - 39,25 грн/дол. Відносно євро курс гривні подорожчав на 10 копійок - до 41,30 грн/євро.

І курс готівкового долара в "ПриватБанку" 3 березня залишився на рівні попереднього дня - 38,90 грн за долар. Курс  євро до гривні також не змінився - 41,00 грн/євро.