Курс гривні до долара 24 квітня зміцнився на 5 копійок - до 38,25 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні поточного тижня з 24 до 30 квітня коливатиметься у діапазоні 37,5 - 38,4 грн/дол.

Такий прогноз зробила директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько, зазначивши, що проблем з постачанням купюр поки немає, проте різке тимчасове зростання попиту цілком ймовірно може спричинити за собою короткочасний дефіцит готівки на ринку, передає 24 канал.

На її думку, це може стримати позитивний ефект від впровадження Нацбанком послаблень у кінці минулого тижня. Одне з найважливіших - збільшення ліміту продажів готівкової валюти банками.

Відео дня

"До радикальних змін зазначене послаблення навряд чи призведе-готівковий курс навряд чи зможе в короткостроковій перспективі зрівнятися з безготівковим. Але руху в цьому напрямку можна очікувати вже на цьому тижні", - вважає експерт.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 24 квітня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 24 квітня зміцнився на 5 копійок - до 38,25 грн/дол. Щодо євро курс гривні не змінився і склав 41,80 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подешевшав на 8 копійок - до 37,90 грн за долар. Курс євро до гривні залишився на рівні попереднього дня - 41,70 грн/євро.