25 листопада курс гривні до долара залишився на рівні попереднього показника-40,50 грн / дол / ілюстрація REUTERS

Найближчими днями до 30 листопада курс долара в Україні навряд чи істотно зміниться.

Такий прогноз зробив фінансовий експерт Олексій Козирєв, зазначивши, що на міжбанку долар буде перебувати у межах коридору від 36,57 до 36,93 грн/дол.

"Ніяких змін я зараз не бачу", – заявив він.

Відео дня

За прогнозом експерта, попит на валюту буде перевищувати пропозицію, і ця тенденція тільки посилиться.

"Йде активний опалювальний сезон. Крім того, ми втрачаємо зараз енергетичну інфраструктуру. Знадобляться великі гроші на відновлення, а це імпорт. Таким чином попит на валюту дещо збільшиться. Його доведеться закривати через Нацбанк. Він буде закривати недостачу валюти... До 500 мільйонів доларів НБУ буде змушений продати на міжбанку, щоб забезпечити покриття дефіциту", – спрогнозував Козирєв.

Що стосується готівкового курсу долара, то, за прогнозом економіста, обмінники продовжать працювати у форматі "з обороту". При цьому розрив між курсом готівкового долара і курсом американської валюти на міжбанку складе близько 4 гривень.

Велика частина банків за готівковим курсом працюватимуть у межах коридору від 39,4 до 41,0 грн/дол, а котирування в більшості обмінниках фінкомпаній складуть від 39,5 до 40,8 грн/дол, додав Козирєв.

Курс долара до кінця року: яким буде долар

Директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко прогнозує, що курс долара в Україні на початку грудня може зрости до позначки в 42 грн/дол., а до Нового року досягти і 43 грн/дол.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса впевнений, що підстав для того, щоб курс долара в Україні підскочив до рівня 50 грн/дол. до кінця 2022 року, сьогодні немає.

Економічний експерт Данило Монін вважає, що курс долара в Україні у листопаді й до кінця року, швидше за все, залишиться на поточному рівні.