Курс гривні до долара 18 квітня залишився на рівні попереднього показника - 38,00 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Фіксований курс долара в Україні поки скасовувати не збираються, Національний банк на цей час не бачить підстав для переходу до гнучкого курсоутворення.

"Підстав для зміни курсового режиму поки немає", - заявив розповів заступник голови НБУ Юрій Гелетей в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, дійсно, фіксований курс оптимальний, коли всі інші режими створюють ще більше ризиків і негативних побічних ефектів. Однак, фіксований курс ще й відіграє істотну роль для стабілізації економіки, а передумови для того, щоб рухатися далі, в Україні поки не сформувалися, заявив Гелетей.

Відео дня

Він додав, що Україна повернеться до більш гнучкого курсоутворення відбудеться поступово, коли ці передумови будуть створені: "Наша мета - забезпечити стійке зниження інфляції. А для цього важливо зберегти стійкість і керованість курсової динаміки. Тому навіть якщо ми зможемо перейти до більш гнучкого курсу, це не означатиме, що НБУ не контролюватиме ситуацію на валютному ринку".

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 18 квітня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 18 квітня залишився на рівні попереднього показника - 38,00 грн/дол. Щодо євро курс гривні зміцнився на 15 копійок і склав 41,50 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" 18 квітня залишився на рівні попереднього показника - 37,80 грн за долар. Курс євро до гривні подешевшав на 10 копійок - до 41,40 грн/євро.